مرطوب کننده چیست؟

همانطور که از نامش پیداست، یک مرطوب کننده، سطح رطوبت پوست را افزایش می‌دهد. ماهیت مرطوب کننده‌ها می‌تواند ساده و یا بسیار پیچیده باشد. بهرحال مرطوب کننده‌ها روی لایه‌ی بیرونی پوست که بنام علمی‌ لایه‌ی اپیدرم شناخته می‌شوند کار می‌کنند و آنرا نرم و درخشنده می‌سازند.

یک مرطوب کننده، به پوست شما کمک می‌کند تا رطوبت مورد نیازش را جذب کرده تا رطوبتش را از دست ندهد و خشک نشود.

اولین اسلحه دفاعی ما در برابر خشکی پوست استفاده از مواد مرطوب کننده است. این مواد مانع از دست رفتن رطوبت پوست شده و بعضا" خود ، آب را به پوست اضافه می کنند. پوست مرطوب شاداب تر و شفاف تر به نظر می رسد و چین و چروک های آن هم کمتردیده میشود. گفته می شود که نوشیدن آب زیاد نیز با همین مکانیسم به زیبایی پوست کمک می کند . حتی برخی صاحب نظران بر این عقیده اند که باید قبل از آنکه تشنه شوید آب بنوشید.

     یکی از موثرترین مرطوب کننده ها که مصرف آن از حدود یکصد سال پیش آغازشده ، "وازلین" است. این ماده که در برخی از مرطوب کننده ها استفاده می شود ، گران نیست و بدون آنکه منافذ پوست را ببندد ، مانع از دست رفتن آب آن می شود. وازلین به تنهایی بعنوان مرطوب کننده زیاد به کار نمی رود زیرا حالت براقی به پوست می دهند که چندان خوشایند نیست. وازلین یا روغن های معدنی خود حاوی آب نیستند لذا بهتر است آنها را بعد از شستن پوست یعنی وقتی که هنوز پوست کاملا" خشک نشده و اندکی رطوبت دارد، استفاده کرد تا تاثیر طولانی تری در نرم نگه داشتن پوست داشته باشند.

یک دلیل برای روی آوردن به مرطوب‌کننده‌ها، جستجو برای یافتن ترکیبی از موادی بود که شبیه وازلین .آب را در خود نگه دارند، ولی بهتر بر روی پوست بمانند

مرطوب کننده های امروزی دیگر فقط به مرطوب کنندگی محدود نیستند. با تحقیقاتی که انجام شده است، کارشناسان راه‌هایی را یافته‌اند تا عناصری که معمولاً پوست شما کمبود دارد را نیز به مرطوب کننده‌ها بیفزایند.

مرطوب کننده ها به اشکال مختلف امولسيون مايع، پماد و کرم ديده مي شوند که محتواي چربي و آب در اين اشکال فرق مي کند. مهم ترين نکته در انتخاب يک مرطوب کننده، توجه به نوع پوست است که مي تواند خشک، چرب، معمولي و مختلط باشد. بايد هميشه نوع پوست را از روي پوست تميز تشخيص داد. - براي پوست هاي خشک بايد از مرطوب کننده هاي حاوي چربي استفاده کرد. در مورد پوست هاي چرب نيازي به استفاده از مرطوب کننده نيست، مگر در برخورد با آب و هواي گرم يا سرد. - در مورد پوست نرمال بايد از مرطوب کننده اي که ميزان چربي کمتري داشته باشد، استفاده کرد.

اجزای سازنده مرطوب کننده ها

اجزای سازنده مرطوب‌کننده‌ها موادی هستند که پس از آن که مرطوب‌کننده‌ها آن را در اختیار پوست قرار می‌دهند، آب را در خود نگه می‌دارند. موادی که همچون اسفنج عمل نموده و آب را از لایه‌های زیرین پوست و تا حدی، از هوای مرطوب محیط، جذب می‌کنند. موادی که ناهمواری‌های پوست را پر کرده و ظاهر صاف و یکدستی به پوست می‌دهند، ولی تاثیری بر میزان آب آن ندارند.

در حالت طبیعی یک حرکت مداوم آب از لایه های عمقی پوست به طرف لایه های سطحی وجود دارد و در نهایت این آب از سطح پوست تبخیر می شود.هنگامی که پوست به عللی اعم از عوامل داخلی یا خارجی نتواند این میزان آب را حفظ کند، پوستی خشک حادث میشود.

عوامل داخلی و خارجی خشک شدن پوست :

  • از عوامل خارجی می توان مواجهه با آب و هوا یا باد گرم را نام برد.
  • از طرف دیگر شستن زیاد از حد پوست سبب از بین رفتن لایه های چربی محافظ پوست شده و پوست را خشک می کند.
  • مواجهه پوست با بعضی از مواد نیز از دسته عوامل خارجی محسوب میشود.مشاغلی که در تماس مداوم با مواد شوینده و پاک کننده هستند مانند جراحان و تکنسین های آزمایشگاه نیز فرد را مستعد پوست خشک می سازند.
  • همچنین درمانهایی که برای آکنه انجام میشود اگر بصورت بی رویه و بیش از حد اعمال گردد می تواند پوست خشک ایجاد نماید.
  • عامل داخلی مربوط به توانایی پوست در نگهداری رطوبت پوست است. یک عامل مهم، بالارفتن سن است که سبب کم شدن توانایی پوست در حفظ رطوبت میشود.
  • همچنین بعضی از بیماریها مانند درماتیت آتوپیک از میزان این توانایی می کاهد.
  • رژیم های سخت، سوء تغذیه و کمبود مواد غذایی نیز می تواند سبب بهم ریختگی این سد حفاظتی شود.

مشخصات يک کرم مرطوب کننده ي ايده آل :

1- رنگ و بوي مناسب، شفافيت و جلاي خوب و ظاهر کاملا يکنواخت

2- عدم ايجاد حساسيت و آلودگي ميکروبي و قارچي هنگام مصرف

3- قوام و ويسکوزيته ي مناسب (نسبت مقاومت سيال به فلوي ايجاد شده را ويسكوزيته مي نامند )

4- قابليت پاک شدن سريع پس از شست و شو و عدم ايجاد ظاهر چرب در پوست پس از مصرف

5- قابليت جذب پوستي سريع پس از مصرف و ماساژ در پوست

می توان منافع زیر را از مرطوب کننده ها انتظار داشت:

۱) جلوگیری از آسیب پوست به دلیل خشکی

۲) محافظت از پوست به دلیل ایجاد لایه نازکی از چربی

۳) بهبود بخشیدن به ظاهر پوست که پوست را نرم تر و صاف تر نشان می دهد. به هر حال کار عمده مرطوب کننده ها حفاظت از رطوبت پوست و دفاع در برابر آسیبهای محیطی است. معمولا همه افراد نیاز به استفاده از مرطوب کننده ندارند و افرادی که پوستشان چرب است به مصرف مرطوب کننده احتیاجی پیدا نمی کنند. هر چند این افراد هم در مواجهه یا هوای گرم و خشک ، باد یا هوای سرد ممکن است نیاز به استفاده از مرطوب کننده ها پیدا کنند.

4) مرطوب کردن پوست، باید بخشی ضروری در روتین زیبایی شما باشد تا سلامت پوستتان حفظ شود. جدای از اینکه پوست شما را نرم کرده و به انعطاف پذیریش می‌افزاید، از پیر شدن پوستتان، خشک شدن آن و دیگر صدمات احتمالی ناشی از خشکی پوست نیز جلوگیری می‌کند.

چگونه یک مرطوب کننده مناسب انتخاب کنیم؟

مهمترین نکته در انتخاب یک مرطوب کننده توجه به نوع پوست است که می تواند خشک، چرب، معمولی و مختلط باشد.

باید همیشه نوع پوست را روی پوست تمیز تشخیص داد. برای پوستهای خشک باید از مرطوب کننده های حاوی چربی استفاده کرد و استفاده صرف از جاذب الرطوبه ها کافی نیست. در مورد پوستهای چرب نیازی به استفاده از مرطوب کننده نیست مگر در برخورد با آب و هوای گرم یا سرد.

در مورد پوست نرمال باید از مرطوب کننده ای که میزان چربی کمتری داشته باشد استفاده کرد. در مورد پوست مختلط یا صورتهای دارای T-zone (قسمت پیشانی، بینی و چانه) نباید در این محلها که چربتر از سایر نقاط صورت ا ست از مرطوب کننده استفاده نمود.

نکته دیگر این است که از آنجا که با افزایش سن نیاز پوست به مصرف مرطوب کننده بیشتر میشود ممکن است پوستی که قبلا نیازی به مصرف این ماده نداشته پس از گذشت چند سال خود را ناگزیر از مصرف آن ببیند. عوامل دیگری که بر روی انتخاب مرطوب کننده اثر می گذارند عبارتند از حالت و چگونگی ( بافت ) مرطوب کننده. زیرا ماده ای که خیلی چرب یا چسبنده باشد برای مصرف کننده خوشایند نیست. مورد دیگر افزودنی هایی مانند رایحه است که می تواند تحریک کننده یا ناخوشایند باشد. بعضی از افراد به علت حساسیت نمی توانند از مواد حاوی رایحه استفاده کنند.این افراد باید با تجویز پزشک موادی را استفاده نمایند که اصطلاحا به آنها هیپوآلرژیک گفته میشود. مورد دیگر افزودن ضد آفتاب به مرطوب کننده است. اگر مرطوب کننده برای غروب و شب استفاده می شود نیازی نیست که حاوی ضد آفتاب باشد.

از طرف دیگر معمولا استفاده از یک لوسیون مرطوب کننده زیر ضد آفتاب در صورتی که قرار است فرد چند ساعت در معرض آفتاب قرار بگیرد توصیه میشود.

راهنمای مصرف کرم های مرطوب کننده:

به عنوان یک قاعده نباید پوست خشک را زیاد ( و بخصوص با صابون ) شست. همچنین این افراد باید از برخورد با آب وهوای خشن خودداری کنند.

معمولا استفاده از مرطوب کننده پس از شستن صورت توصیه میشود و باید آن را وقتی هنوز پوست کمی رطوبت دارد استفاده کرد و به آرامی روی پوست پخش نمود. ماساژ زیادی توصیه نمی شود و ممکن است پوست را حساس کند.

تعداد دفعات استفاده از مرطوب کننده بستگی به نوع پوست دارد و نیاز آن دارد. باید مرطوب کننده را روی صورت و گردن مالید و اگر T-Zone صورت چرب است روی این قسمت از مرطوب کننده استفاده نکرد.

نکته:

ü  از آنجا که مرطوب کننده ها حاوی میزان زیادی آب هستند نباید بلافاصله پس از مصرف آنها در معرض هوای سرد قرار گرفت. بهتر است ۲۰ تا ۳۰ دقیقه پیش از برخورد با هوای سرد (مثلا زمستان)، هوای گرم یا باد، مرطوب کننده را مصرف کرد ودر موارد مذکور استفاده از مرطوب کننده های چرب اولویت دارند.

ü  برای استفاده از ماسک روشن کننده ابتدا باید با پاک کننده های مناسب پوست صورت را تمیز کنید و سپس از ماسک استفاده کنید. پس از شستشوی ماسک از روی صورت از کرم مرطوب کننده مناسب پوست استفاده نمایید و سپس بعد از گذشت حداقل 30 دقیقه میتوانید کرم های تخصصی دیگر مانند محکم کننده ، ضدچروک و ... را استفاده نمایید.

تفاوت مرطوب کننده های دست و بدن :

این مرطوب کننده ها اصولا فرق زیادی با مرطوب کننده های صورت ندارند. به جز اینکه بیشتر کارخانه های سازنده ترجیح میدهند به علت وسعت بدن یا دست این مرطوب کننده ها را به شکل مایع و لوسیون بسازند و گاهی می توان از آنها در حمام استفاده کرد که یک لایه نازک مرطوب کننده روی بدن تشکیل می دهند. همچنین افزودنی هایی که در مرطوب کننده های صورت به کار می روند ممکن است در مرطوب کننده های دست و بدن کمتر استفاده شوند.

یک تفاوت بین مرطوب کننده های دست و مرطوب کننده های صورت و بقیه بدن این است که در مرطوب کننده های دست به علت شست و شوی مداوم دستها معمولا از چربی بیشتری استفاده میشود که به آسانی با شستن دستها زدوده نشود. همچنین بعضی از مرطوب کننده های دست حاوی روغن هستند که رطوبت لازم دست را فراهم می کند.

مرطوب کننده های طبیعی که می توانید در منزل تان درست کنید :

رطوبت رسانی به پوست با کمک گیاهان دارویی و مواد طبیعی یکی از بهترین راه‌حل‌ها برای افرادی است که تمایلی به استفاده از کرم‌ها و لوسیون‌های شیمیایی ندارند. اگرچه امروزه محصولات مختلف آرایشی و بهداشتی با منشأ گیاهی در جهان تولید می‌شوند، اما هنوز هستند افرادی که ترجیح می‌دهند از لوسیون‌ها و داروهای گیاهی که بدون دخالت دستگاه‌های صنعتی تولید شده‌اند، برای حفظ و سلامت پوست خود بهره ببرند.

سس سفید قوی‌ ترین مرطوب‌ کننده

شاید برایتان عجیب باشد که سس مایونز یا سس سفید می‌تواند یکی از بهترین ترکیب‌ها برای تهیه ماسک مرطوب‌کننده و آب‌رسان خانگی باشد. برای تهیه این ماسک کافی است نصف قاشق غذاخوری سس سفید یا مایونز را با یک قاشق غذاخوری ماست پرچرب خوب مخلوط کنید. سپس یک زرده تخم‌مرغ و یک قاشق چای‌خوری عسل را به آن اضافه کرده و این ترکیب را به خوبی هم بزنید تا یک‌دست شود. پس از آماده شدن این ماسک آن‌ را به مدت 20 دقیقه روی پوستتان ماسک کنید. دقت کنید، تمامی پوست صورت و حتی بخشی از پوست ناحیه گردن را نیز با کمک ماسک پوشش دهید. پس از اتمام مدت زمان ذکر شده این ماسک را با کمک آب نیمه ولرم بشویید.

درمان خشکی پوست با میوه

افرادی که در فصل پاییز و زمستان دچار خشکی پوست می‌شوند، اگر از ماسک هلو در طول تابستان استفاده کنند، در فصل‌های سرد کمتر دچار خشکی و کم آبی سلول‌های پوستی می‌شوند.

برای تهیه این ماسک کافی است میوه هلو را رنده کرده و آن را با یک قاشق ماست پرچرب مخلوط کنید و روی صورتتان به مدت 20 تا 30 دقیقه ماسک کنید. علاوه بر این، می‌توانید به جای ترکیب هلوی رنده شده با ماست آن را با یک نصف قاشق غذاخوری عسل طبیعی ترکیب کرده و روی صورتتان به مدت 20 دقیقه ماسک کنید. این ماسک علاوه بر آب‌رسانی به پوست از بروز خشکی پوست در فصل‌های سرد سال پیشگیری می‌کند.

حمام درمانی و آب‌رسانی پوست

یکی از مهم‌ترین نکاتی که در حفظ سلامت و تندرستی بدن بسیار مفید است؛ حمام کردن با عصاره یا اسانس گیاهان دارویی مانند عصاره گل رز، عصاره اسطوخودوس، عصاره بادام شیرین، عصاره گل پامچال و عصاره لیمو یا روغن آووکادوست. برای این منظور کافی است هفته‌ای یک‌بار یکی از این عصاره‌ها را درون آب وان حمام ریخته و برای مدت 30 دقیقه درون وان دراز بکشید. استفاده از این عصاره‌ها و قرار گرفتن در وان حمام علاوه بر تأثیرات آرام‌بخشی و ریلکسی که به همراه دارد موجب تأمین‌کردن میزان رطوبت مورد نیاز بدن، نرمی عضلات و مفاصل و ترمیم بافت‌های خشک و حساس پوستی می‌شود.

گلاب مرطوب‌ کننده پوست‌های حساس

مقدار نصف لیوان گلاب را با دو قاشق غذاخوری گلیسیرین ترکیب کنید. بهترین راه برای ترکیب این دو اسانس طبیعی آن است که آن‌ها را درون یک شیشه تمیز و دودی رنگ بریزید و پس از بستن در ظرف، آن را به خوبی تکان دهید. پس از مخلوط شدن گلاب و گلیسیرین می‌توانید این مخلوط را روی دستمالی تمیز و نخی اسپری کنید و آن را به مدت نیم ساعت روی صورت خود بیندازید. فقط به یاد داشته باشید که این پارچه را لازم است با کمک این محلول دائم مرطوب کنید تا آب‌رسانی مناسبی برای پوستتان انجام شود.

آب‌رسانی با ماسک عسل

دو قاشق غذاخوری عسل طبیعی را با سه قاشق غذاخوری روغن بادام روی حرارت اندک، خوب مخلوط کنید. سپس این ترکیب را از روی حرارت برداشته و 10 قطره از اسانس گیاه دارویی بابونه را به این ترکیب اضافه کرده و آن‌ را آرام هم بزنید تا سرد شود. در این حالت پس از آن که ترکیب حرارت خود را از دست داد، آن‌را روی پوست صورتتان ماسک کنید و اجازه دهید به مدت 20 تا 30 دقیقه روی پوستتان بماند.

جوان‌سازی پوست با بخور گیاهی

درمانگران برای داشتن پوستی شاداب و جوان استفاده از بخورهای گیاهی را دو تا سه بار در هفته به بیمارانشان توصیه می‌کنند. بخور گیاهان دارویی از قبیل آویشن، اسطوخودوس، رازیانه، رزماری، نعناع کوهی، بومادران و گزنه از جمله بهترین راه‌حل‌ها برای افزایش نشاط، شادابی و جوان‌سازی پوست به ویژه در خانم‌هاست.

معرفی 10 محصول برترآب رسان پوست و مرطوب کننده پوست:

پوستي كه رطوبت خود را از دست بدهد مستعد پيري و چين و چروك زودرس است و در كنار همه اين‌ها اين خشكي براي فرد اذيت‌كننده هم مي‌شود. اين مشكل را مي‌توان هم با خوردن زياد آب و هم با استفاده از كرم‌هاي آبرسان و مرطوب‌كننده حل كرد.

    NEOSTRATA / bio- hydrating cream

1

بادوام، براي پوست‌هاي حساس

اين محصول اين شركت با تمام خواص 15 درصد AHA براي پوست‌هاي حساس مناسب است و بيشتر به درد جوان‌ها مي‌خورد و در كنار اثر مرطوب‌كنندگي كمكي هم به درمان آكنه مي‌كند.

    QV

2

براي رطوبت بخشيدن به پوست

اين محصول براي پوست‌هاي خشك تا خيلي خشك درنظر گرفته شده است كه مرطوب‌كننده‌اي قوي و فاقد عطر و رنگ است.

BIODERMA/ atoderm

3

ضد آلرژي و خارش

اين محصول براي پوست‌هاي خشك خاصيت تقويت‌كنندگي، آبرساني و باز سازندگي را با هم دارد. كرم بايودرما در كنار تمام اين خاصيت‌ها از نفوذ مواد آلرژي‌زا و خارش‌هاي ناشي از خشكي زياد هم جلوگيري مي‌كند. اين كرم را مي‌توان براي صورت و بدن، براي كودكان و بزرگسالان استفاده كرد.

    AVENE/ hydrance

4

براي جذب سريع

اين كرم نه تنها مرطوب‌كننده خيلي خوبي است و با جذب سريع حس خوبي به شما مي‌دهد و پوست‌تان را چرب نمي‌كند بلكه تغذيه‌كننده خوبي نيز براي پوست به شمار مي‌رود. محصولات شركت avene هم محصولات معروفي براي مشكلات پوستي هستند كه به راحتي مشكلات پوستي را حل مي‌كنند. پس اگر پوست‌تان بي‌آب و غذا شد از پوست خود با اين محصولات مراقبت كنيد.

   LIERAC/ hydra- chrono


5

آبرساني قوي براي پوست شما

اين كرم مرطوب‌كننده براي پوست‌هاي خشك تا خيلي خشك كاربرد دارد و حاوي روغن گل رنگ و هلو است. اين محصول 8 درصد خاصيت رطوبت‌دهندگي دارد كه تغذيه‌كننده پوست هم است. اگر پوست صورت‌تان به‌دليل آفتاب‌گرفتن يا عوامل ديگري آب زيادي از دست داده و خشك شده اين محصول مي‌تواند خيلي مناسب بوده و آب از دست رفته پوست شما را تامين كند.

    URIAGE/ hydracristal fluid thermal

6

براي پوست‌هاي چرب

اين محصول در 2 نوع فلوئيد و ساده به بازار عرضه مي‌شود كه نوع فلوئيدش براي پوست‌هاي چرب مناسب است. اين محصول پوست را در برابر راديكال‌هاي آزاد و سرما محافظت مي‌كند. كرم مرطوب‌كننده اورياژ حاوي تركيبات گياهي است و با جذب سريع به شما اين امكان را مي‌دهد كه احساس بهتري داشته باشيد.

     كرم مرطوب‌كننده آردن

7

براي پوست‌هاي خشك

اين كرم مرطوب‌كننده روغن دانه انگور دارد و نه تنها مرطوب‌كننده است بلكه حاوي ويتامين‌هايي مثل A، E، C و D است. آردن سال‌هاست كه در ايران طرفداران خودش را پيدا كرده و به خاطر قيمت مناسب و كيفيت محصول از آن استقبال شده است.

    مرطوب‌كننده MY


8

براي جلوگيري از ايجاد چين‌و‌چروك

مرطوب كننده‌هاي شركت ماي خيلي زياد هستند. كرم‌هاي مرطوب‌كننده فوق قوي كه ضد‌چروك هم هستند و كرم‌هايي كه يا حاوي روغن جوجوبا و ويتامين E هستند يا مخصوص پوست‌هاي آكنه‌اي. اين محصول قوي‌ترين محصول مرطوب‌كننده اين شركت به شمار مي‌رود كه نه تنها آب از دست رفته را باز مي‌گرداند بلكه از ايجاد چين و چروك هم جلوگيري مي‌كند.

    كرم مرطوب‌كننده SAMIN

 9

خاصيت آبرساني ندارد

محصولات اين شركت را بسياري از پزشكان توصيه مي‌كنند. اين كرم در مقايسه با بقيه محصولات ايراني يكي از بهترين‌هاست. البته بايد گفت كه اين محصول خاصيت آبرساني ندارد. ثمين كرم چربي است و جذب بالايي ندارد اما در كنار همه اين‌ها بعد از استفاده از آن حس نرم كنندگي آن حس مي‌شود. اين كرم براي پوست‌هاي خشك مناسب است.

    EXUVIANCE

10

به سرعت نتيجه مي‌گيريد

اين محصول آمريكايي است و خاصيت آبرساني زيادي دارد. لوسيون اگزووينس نه تنها براي پوست دست و صورت مناسب است بلكه براي تمام بدن هم استفاده مي‌شود. نتيجه اين محصول بعد از يكبار استفاده ديده مي‌شود و بعد از آن نه تنها پوست شفاف و درخشاني پيدا خواهيد كرد بلكه رطوبت را به پوست خود بازمي‌گردانيد.

درمان خشکی پوست در طب سنتی

پوست بدن در اثر کاهش ترشح چربی توسط غدد پوستی خشک می شود که در این صورت نسبت به عوامل محیطی و بعضی مواد حساس می شود. پوست حالت سوختگی پیدا می کند که به دلیل نداشتن رطوبت کافی است.

مراقبت از پوست خشک :

. برای شست و شوی پوست خشک از آب تصفیه نشده استفاده نکنید

هرگز با آب داغ پوست خود را نشویید.

از کیسه حمام یا لیف خشک و زبر استفاده نکنید.

پوست خشک نیاز به مراقبت کامل دارد. تمیز کردن ملایم، ماساژ منظم و استفاده از کرم چرب کننده و مرطوب کننده لازم است.
شست و شوی پوست علاوه بر اینکه آلودگی پوست و مواد آرایشی را از بین می برد، چربی طبیعی پوست را هم که از آن حفاظت می کند، از بین می برد. کرم مرطوب کننده،مقدار آب سطح خارجی پوست را افزایش می دهد، در نتیجه نرم و مرطوب به نظر می آید.
بعداز شستن پوست، با کرم بچه آن را چرب کنید.

قبل از خواب، هر شب پوست صورت خود را با کرم مخصوص ماساژ دهید.دراطراف چشم که خطوط ریز زیادی دارد و خیلی زود چروک می شود، مقدار بیشتری از این کرم تقویت کننده بمالید.
از مصرف صابونهایی که شدیداً قلیایی هستند و یا مواد پاک کننده ای که دارای مقادیر زیادی مواد خشک کننده و قلیایی هستند، خودداری کنید.

پوست خود را با آب مرطوب کنید، سپس یک لایه نازک از یک مرطوب کننده روی پوست خود بمالید تا از اثر هوا به پوست جلوگیری کند و خشکی پوست را از بین ببرد و مجدداً آن را نرم کند.
پاک کننده پوست در صبح
هر روز صبح ۱۵ دقیقه قبل از حمام کردن ، مواد زیر را با هم مخلوط کنید و روی پوست خود قرار دهید:
ـ یک عدد زرده تخم مرغ
ـ یک قاشق مرباخوری آب پرتقال
یک قاشق مرباخوری روغن زیتون
چند قطره گلاب
ـ چند قطره آب لیموترش
ـ مرطوب کننده پوست در روز
مقدار کمی از یک مرطوب کننده طبیعی را روی پوست اطراف گلو، لب ها و چشم های خود بمالید. آقایانی که ریش خود را می تراشند، باید فوراً این کار را انجام دهند. ۱۰ دقیقه صبر کنید و مجدداً این کار را تکرار کنید.
مرطوب کننده پوست در شب
بعداز شستن و تمیز کردن پوست، کمی آب به پوست خود بپاشید و با حوله ای نرم به آرامی پوست خود را خشک کنید. سپس از سینه تا بالای پیشانی را با یک کرم مرطوب کننده نرم کنید. ۵ دقیقه صبر کنید تا کرم جذب پوست شود. ( برای جذب سریع تر، صورت و گلوی خود را با یک لیف گرم بپوشانید) سپس با یک پارچه نرم، اضافی کرم را پاک کنید.
بهترین دارو برای لب های خشک و ترک خورده ، مخلوط شیر و چند قطره گلاب و آب لیموترش است که بهتر است هر شب قبل از خوابیدن این محلول را به لب های خود بمالید.

بعد از تمیز کردن پوست خود، آن را مرطوب کنید تا خشک نشود. یک محلول مرطوب کننده یا روغن مخصوص صورت استفاده کنید که دارای مواد مغذی و طبیعی باشد. هرگز از کرم های جامد استفاده نکنید.

از دستگاه بخور یا سماور یا یک ظرف آب روی شوفاژ برای مرطوب کردن هوای اتاق به خصوص در زمستان استفاده کنید. این کار باعث می شود پوست آب کمتری از دست بدهد.
در محیط های خیلی گرم قرار نگیرید. از تغییرات ناگهانی دما خودداری کنید. پوست خود را از تماس با باد و نور خورشید هم محافظت کنید. .
در هوای سرد زمستانی که باد هم می وزد، حتماً یک کرم مرطوب کننده به صورت خود بمالید، زیرا سرما باعث تبخیر آب از پوست می شود. باد هم سرعت تبخیر را افزایش می دهد.

در شب برای شستن کرم، یک تمیز کننده روغنی استفاده کنید که کرم بچه مناسب تر است.

هرگز سیگار نکشید. سیگار به دلایل مختلفی برای پوست مضر است. نیکوتین موجود در سیگار رگ های خونی و از جمله مویرگ های تغذیه کننده پوست را تنگ می کند. در نتیجه خون کمتری به پوست می رسد و پوست دچار کمبود اکسیژن و مواد مغذی می شود که برای سلامتی پوست مضر است. همچنین پوست را خشک و زبر و سخت می کنند.